Terms & Conditions

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Urarna Jelka so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in mednarodnimi kodeksi e-poslovanja.

S spletno trgovino Urarna Jelka (v nadaljevanju tudi kot "trgovina") upravlja podjetje Žele, proizvodnja, trgovina in storitve, d.o.o., Bač 109, 6253 Knežak, matična številka: 5879841000, davčna številka: SI61067725, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi kot ponudnik ali Urarna Jelka).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Urarna Jelka, pravice in obveznosti kupca in ponudnika. Hkrati pogoji določajo in urejajo tudi poslovne odnose med ponudnikom in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa na prevzemnih mestih.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa, kar pomeni od oddaje spletnega naročila naprej. Kupec je ob oddaji naročila vedno opozorjen na seznanitev s splošnimi pogoji poslovanja, kar mora pred oddajo naročila tudi potrditi. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled tudi na prevzemnem mestu Urarne Jelka.

Uporabniki

Uporabnik lahko postane registrirani uporabnik spletne trgovine Urarna Jelka, tako da si ustvari svoj uporabniški račun. Registracija uporabnika je možna tudi med postopkom nakupa. Uporabnik, ki ne želi ustvariti svojega uporabniškega računa, lahko nakup opravi kot gost.

Vsak registrirani uporabnik, si ob registraciji izbere uporabniško ime (e-poštni naslov) in geslo. Geslo je tajno in je znano le uporabniku.

Informacije o naročilu

Ko kupec zaključi nakup, prejme po e-pošti obvestilo o prejetem naročilu. Registriranim uporabnikom so v spletni trgovini Urarna Jelka vedno na voljo podatki o stanju in vsebini naročil, gost pa ob vsaki spremembi stanja naročila prejme obvestilo po e-pošti.

Načini plačila

Urarna Jelka omogoča naslednje načine plačil:

Nakazilo na transakcijski račun Urarne Jelka po predračunu,

Plačilo s kreditno kartico (Activa, Mastercard, Visa, Visa Electron),

Plačilo po povzetju.

Izdaja računa

Ob dostavi ali osebnem prevzemu naročenih izdelkov kupec prejme račun v papirnati obliki.

Pred oddajo naročila je uporabnik dolžan preveriti vnesene podatke. Kasneje podanih ugovorov glede nepravilnih podatkov pri izdanih računih ne upoštevamo.

Cene

Zaradi internetnega poslovanja se lahko ponudba Urarna Jelka ažurira in spreminja pogosto in hitro. Vse cene prodajnega programa vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene začnejo veljati v trenutku oddaje naročila pod določenimi plačilnimi pogoji. Kljub zagotavljanju ažurnosti in točnosti podatkov, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru bo Urarna Jelka o tem uporabnika obvestila in mu omogočila odstop od nakupa.

Različne oblike popustov se med seboj ne seštevajo. Pri nakupu pa lahko kupec uporabi tudi kupon s popustom in/ali darilni bon, katerih vrednosti se med seboj seštevajo. Darilnih bonov in kuponov za popust ni možno zamenjati za gotovino.

Plačilne in kreditne kartice

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami velja:

Plačnik (podatki v računu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice,

Po potrditvi prejema naročila sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila ni možna, razen izjemoma z odobritvijo Urarne Jelka.

Darilni bon

Darilni bon Urarna Jelka izda proti plačilu v elektronski obliki (uporabnik prejme e-pošto s kodo darilnega bona). Vsak darilni bon je označen z unikatno serijsko številko, ponudnik pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo, oziroma del plačila za nakup prodajnega artikla prek spletne trgovine Urarna Jelka.

Darilni bon je možno kupiti v spletni trgovini Urarna Jelka. Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila splošnih pogojev poslovanja kot za nakup drugih izdelkov iz prodajnega programa.

Vrednost darilnega bona ni izplačljiva za gotovino. Darilni bon je lahko unovčljiv samo v celotnem znesku. Če je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, uporabnik razliko doplača, zato mora biti vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona.

Uporaba darilnega bona:

Izberite blago, ki ga želite kupiti in ga dajte v nakupovalni voziček. Nadaljujte in končajte naročilo. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.

V polje darilni bon vpišite kodo darilnega bona in potrdite tako, da kliknete na gumb Uporabi darilni bon.

Ko vpišete kodo, se vrednost darilnega bona samodejno odšteje od vrednosti vašega naročila.

Kupon s popustom

Kupon s popustom prinaša ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Urarna Jelka, ki je časovno omejen.

Uporaba kupona s popustom:

Izberite blago, ki ga želite kupiti in ga dajte v nakupovalni voziček.

Nadaljujte in končajte naročilo.

Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.

V polje koda s popustom vpišite kodo kupona in potrdite tako, da kliknete na gumb Uporabi kupon.

Ko vpišete kodo, se vrednost kupona s popustom samodejno odšteje od vrednosti vašega naročila.

Postopek obveščanja o nakupu in informacije o dostavi

Ko kupec zaključi nakup, prejme po e-pošti obvestilo o prejetem naročilu. Registriranim uporabnikom so v spletni trgovini Urarna Jelka vedno na voljo podatki o stanju in vsebini naročil, gost pa ob vsaki spremembi stanja naročila prejme obvestilo po e-pošti.

Urarna Jelka lahko za preverjanje podatkov ali za zagotavljanje točnosti dobave kontaktira uporabnika preko njegove kontaktne telefonske številke ali e-naslova. Pri dobavi izdelkov prodajnega programa, ki jih Urarna Jelka nima na zalogi v lastnem skladišču, je Urarna Jelka vezana izključno na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko dobavitelj dostavi določen artikel v podjetje. Urarna Jelka uporabnika sproti obvešča o podatkih glede dobave naročenih izdelkov preko telefona ali e-pošte. Urarna Jelka ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi ne dobave artiklov, ki jih Urarna Jelka nima na zalogi v lastnem skladišču.

Urarna Jelka v dogovorjenem roku artikel pripravi in odpošlje na naslov, ki ga uporabnik izbere med naročilom, razen če uporabnik izbere osebni prevzem v poslovalnici, in o tem obvesti naročnika preko e-pošte.

Pravica do odstopa od nakupa (vračila kupljenih izdelkov)

Kupec ima pravico, da v roku 15 dni od prevzema izdelkov odstopi on nakupa (vrne kupljene izdelke), brez navedbe razloga za svojo odločitev. Rok začne teči en dan po datumu prevzema izdelkov. Vračilo kupljenih izdelkov kupec izvede preko povezave "Vračila" na dnu spletne strani Urarna Jelka.

Kupec mora izdelek v roku 30 dni od izpolnjene zahteve po vračilu kupljenega izdelka, izdelek vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel poškodovan, ne da bi bil za to kriv kupec. V primeru odstopa od nakupa (vračila kupljenega izdelka), kupec izdelka ne sme neovirano uporabljati. Kupec sme opraviti ogled in preizkus izdelka v obsegu, ki je nujno potreben za ugotovitev dejanskega stanja izdelka. Preizkušanje izdelka, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo izdelka, kar pomeni, da kupec s tem izgubi pravico do odstopa od nakupa (vračila kupljenih izdelkov).

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema zahteve za vračilo izdelkov. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Pri odstopu od nakupa, kjer je bil uporabljen kupon za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na transakcijski račun kupca se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na transakcijski račun kupcu.

V izjemnih primerih, ko izdelki niso vrnjeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, lahko kupcu ponudimo odkup izdelka z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi kupca po elektronski pošti. Kupec omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega izdelka enake ali višje vrednosti.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije stvarnih napak, natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Garancija

Prodajni izdelki imajo garancijo v primeru, da je to navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Obrazec za vračilo izdelka se nahaja na povezavi "Vračila" na dnu spletne strani Urarna Jelka.