Unikatne ure - pirografija

  Naše pirografije so izdelane v celoti v našem podjetju, izključno iz masivnega lesa iz domačih, mašunskih gozdov. Les vsake pirografije je najprej posekan ob pravem času glede na lunin vpliv in nato naravno posušen. Nepravilno posekan in nato nepravilno sušen les lahko pokvari še tako lepo pirografijo.

Ko je les enkrat suh, se prične z obdelavo, lahko pa se tudi pusti les tak kot je, naraven z lubjem. Po končani obdelavi lesa prostoročno skiciram motiv iz fotografije stranke na les. Preizkusil sem tudi razna kopiranja in preslikave, pa projekcije in ne vem kaj še vse, ampak najbolje naredim prostoročno. Sem pa potreboval deset let vaje. In še vedno jo .
  Skiciranju potem sledi samo žganje lesa, pirografija (piros, gr. ogenj). Poti nazaj ni, ko je enkrat les vžgan, je napake nemogoče odpraviti. Izdelava ene same pirografije lahko vzame do 50 ur dela, seveda odvisno od motiva. Po končanem vžiganju motiv fiksiram z prozornim nitro lakom, lakiranje pa dokončam z več plastmi laka na vodni osnovi. Uporabljam izključno nemške Hermle ali UTS mehanizme, ki so se tudi pri nas izkazali z neverjetno  zanesljivostjo. Vsaka ura ima našo 5-letno garancijo.

Vse informacije dobite na telefonu 051 852 367 ali elektronski pošti info@urarnajelka.si

Na Vašo željo ure tudi darilno brezplačno aranžiramo                                                     


 

       


                  


                            

                                              


                                                           

                                                                                                            

 


  Za več fotografij klikni naš FACEBOOK PROFIL. Info 051 852 367 ali info@urarnajelka.si

V tej kategoriji ni nobenega izdelka.